Gaye Su Akyol Başarılarını Ödüllerle Taçlandırmaya Devam Ediyor

05.12.2019

Geçtiğimiz günlerde Londra'da 11.düzenlenen 'Songlines Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Sanatçı' dalında ödül alan yetenekli sanatçı Gaye Su Akyol'a  bir ödül de Elle dergisi tarafından düzenlenen, Elle - Style Awards Ödül'lerinden geldi.

Bütün bir sene boyunca başarılarıyla, özgünlüğüyle fark yaratanların ödüllendirildiği gecede 19 ayrı katagoriye yer verildi.

             'Yılın Müzik Yıldızı' ödülüne layık görülen Gaye Su Akyol kendine özgü tarzıyla tüm dikkatleri üstüne çekerken  yaptığı ödül konuşması yine çok etkileyiciydi.

Gaye Su Akyol hislerini şu cümlelerle ifade etti:

           '' Merhaba hanımlar, beyler, translar, lubunyalar, queer'ler, serseriler, seferiler, güvensiz suda yüzenler, ateşle dans edenler ve izafi dünyanın tekinsiz yolcuları… Bugün burada birlikte olmak bu ödülü almak harika! Heyecanlıyım, umutluyum ancak öfkem, üzüntüm ve hayal kırıklığım heyecanımdan ve umudumdan çok daha büyük .

           Kainatta ilgilenecek, sevinip üzerine hayaller kuracak milyonlarca güzel şey varken, bu coğrafyaya biçilen payla yüzleştikçe kahroluyorum. Ülkemde insanlar sistematik olarak öldürülüyor. Ne tesadüftür ki bu cinayetlerde öldürülen taraf neredeyse hep kadın… hayatta kalmayı başaranlar aşağılanıyor, ikinci sınıf muamelesi görüyor, berbat ataerkil baskıcı düzenle susturuluyor. Hayallerine veda ediyor, toplumsal cinayet rolleri üzerinden oto sansürle baş başa bırakılıyorlar. Bu gerçeklerden iğrensek de bu bana olmaz desek de, saydıklarımdan bazılarına farklı dozlarda hemen hepimiz üstü örtülü ya da açık açık maruz kaldık, kalıyoruz. Biz sosyal sorumluluk sloganlarıyla değil, adaletle, önlemlerle, eğitimle çözüm istiyoruz.

        Ben bu ödülü ataerkil ve müthiş sıkıcı bir dünyada her şeye rağmen var olma mücadelesi veren, önyargıları kırıp kendi olma cesaretini gösteren, 'el alem ne der' diye umursamamdan risk alan, yaratan, üreten, devinen , dans eden, kahkaha atan, varlığı birer başkaldırı olan kendisini kadın olarak tanımlayan herkese ithaf ediyorum.

        Sanatın sonsuzluğu ve özgür kanatlarıyla , yergiyle yerinmeden, övgüyle övünmeden hayal kurmaya, üretmeye, müzik yapmaya, dünyayı değiştirmeye, kendi kendimizin devrimini inşa etmeye devam!

        Nietzsche ''hakikatten ölmemek için sanat var'' demiş Jean Luc Godard'' hakikat ile yaşamak içinde vardır'' demiş. Ben de yaşadığımız absürt dünyaya istinaden -naçizane- diyorum ki istikrarlı hayat hakikattir! ''

Bir cevap yazın Cevabı iptal et