Müzik Dünyasında Yeni Bir Soluk; Barış Yıldırım

13.10.2021

Üst üste çıkardığı teklilerle son dönemlerin gündem konusu olan Barış Yıldırım, müzik dünyasında gün geçtikçe sesini daha fazla kişiye duyurmaya tüm hızıyla devam ediyor. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkılarıyla yorumcu kimliğinin yanı sıra sanatçı kimliğini de ön plana çıkaran başarılı müzisyen, kısa sürede büyük ilgi topladı. Peki kimdir Barış Yıldırım?

1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı, ilkokul yıllarından lise yıllarına kadar olan süreci Silivri’de tamamlamış. Ardından İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim almıştır. Üniversite eğitiminden sonra endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans yapmıştır. 2010 yılında kuruculuğunu üstlendiği Grup Migrant ile profesyonel anlamda müzik kariyerine başlamıştır. 2019 ile 2020 yılları arasında Aslızen Yentur’a back vokallik yapan Yıldırım, 2021 yılı itibariyle yoluna solo olarak devam etme karar almıştır.

8 Ekimde yeni teklisi ‘Lanetlendim’ ile tüm dijital platformlara iddialı bir giriş yapan Barış Yıldırım’ın yeni şarkısının söz ve müziği kendisine aitken düzenlemesi başarılı aranjör Bahadır Tanrıvermiş imzalı. En az ‘Lanetlendim’ şarkısı kadar iddialı olan şarkının klipinin ise yönetmen koltuğuna Serkan Vatansever oturmuş. Yıkılmaya yüz tutmuş kemik ayırma fabrikasında kayıt altına alınan klipte yaratılan ambiyansın ve senaryonun şarkı ile uyumu ise takdire şayan. 

Bir cevap yazın Cevabı iptal et