Sanatçılar:

Punk’ın Vaftiz Annesi Patti Smith İstanbul’a Geliyor

28.04.2016

Punk müziğin yaşayan efsanesi Patti Smith, 26 Haziran'da Zorlu Performans Sanatları Sahnesinde müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek. Biletler 29 Nisanda satışa sunulacak.

"Sözün gücüyle üç akorlu rock'ın birleşimi" olarak ifade ettiği "Horses" albümünün 40.yılı kapsamında turne düzenleyen sanatçı ilk kez İstanbul'a geliyor. Başarılı sanatçıya sahnede Lenny Kaye, Jay Dee Daugherty ve 20 yıldır birlikte çalıştığı Tony Shanahan eşlik edecek.

Patti Smith Kimdir?

1946 doğumlu ABD'li müzisyen, yazar ve şairdir. Punk müziğine katkıları dışında pek çok kitap çıkararak en çok satan yazarlar ketegorisine adını yazdırmıştır. Sanatçının ilk albümü "Horses" geniş kitelere ulaşmış, günümüz sanatçılarının çoğunu etkisi altına almıştır. Bu albüm ayı zamanda Patti Smith'e "Punk'ın Vaftiz Annesi" ünvanını kazandırmıştır.

Patti Smith başarılı bir sanatçı olamasının yanı sıra eylemci kimliğiyle de tanınmakta. Başarılı sanatçı 2006 yılında çıkardığı iki şarkısının "ABD ve İsrail'in dış politikalarına duygusal bir suçlama" olduğunu ifade etti. Bu şarkılardan "Without Chains" isimli şarkıyı Almaya'da doğup büyüyen ve Türk Vatandaşı olan Murat Kurnaz'ın dört sene boyunca Guantanamo Kamp'ında hapis yatmasına istinaden yaptı.

 

Bir cevap yazın Cevabı iptal et