Türkiye'nin Dünyaya Açılan Sesi 'Karsu'

17.12.2019

            Kendine has oldukça renkli ve güçlü bir sese sahip olan Karsu, son albümünü geçtiğimiz ekim ayında İstanbul ve Amsterdam'da yaptığı konserlerle sevenlerine duyurmuştu. 

            Yetenekli sanatçı aralık ayı itibarıyla Türkiye turnesine çıktı. Turnesinin son aşamasına gelen sanatçı karşılaştığı yoğun ilgiden oldukça memnun kaldı.

            Son çıkardığı Türkçe şarkılardan oluşan albümüyle Türkiye'de sesini geniş bir kitleye duyuran sanatçı  her ne kadar ülkemizde yeni yetenekmiş gibi algılansa da aslında kariyerinde uluslararası alanda büyük başarılar elde etmiş başarılı bir sanatçı.

             Karsu, Hollanda'da dünyaya gözlerini açan  gurbetçi ailenin iki kızından biri. Aile kızlarına memleketleri olan Hatay'ın Karsu ilçesinin ismini vermiş. 8 yaşında televizyonda gördüğü piyano ilgisini çekmiş ailesine piyano çalmak isteğini söylemiş. Aile tam destek vererek kızlarına piyano eğitimini aldırmış. Karsu bugün iyi bir sese sahip olmanın yanı sıra piyanist, besteci ve aranjör.

             Karsu yeteneğini il olarak16 yaşında babasının sahibi olduğu restoranda piyano çalarak sergilemeye başladı.  Yoğun ilgi gördü restoranın kapısında onu dinlemek için kuyruklar oluştu.  Aile yoğun ilgi ve talepten sonra Karsu'ya bir konser düzenledi ve Karsu bu konser sonrasında dünyanın hatırı sayılır sahnelerinden teklifler almaya başladı. 'Live aan t IJ' adıyla caz,blues, funk ve etnik ritimlere rastlanan aynı zamanda canlı kayıtlardan oluşan ilk albümünü 2010 yılında çıkardı. 2012 yılında ilk stüdyo albümü olan 'Confession' ve 2015 yılında çıkardığı 'Colors' albümlerindeki şarkıların hemen hemen hepsini kendi yazıp besteledi. 2016 yılında Hollanda'nın en prestijli müzik ödüllerinden olan  Edison - World/jazz ödülünü kazanarak başarısını taçlandırdı.

            Karsu'nun hayatı 17 yaşındayken ünlü belgeselci Mercedes Stalenhoef'in in dikkatini çekti.Mercedes Stalenhoef Karsu'nun hayatını çekimleri 2012 yılında başlayıp 5 yıl süren ve Hatay'ın Karsu ilçesinden New York'a kadar uzanan bir belgesele aktardı. Belgesel ''Karsu: I Hide A Secret'' adıyla uluslara arası bir çok festivalde yayınlandı. 

            Genç yaşına rağmen kariyerini başarılarla doldurmuş ve doldurmaya devam eden, ülmenize gurur kaynağı olan başarılı sanatçımıza başarılarının devamını dileriz...

Bir cevap yazın Cevabı iptal et